Schroeffunderingen

Nederland heeft veel veen houdende grond en ingepolderde gebieden. Bouwwerken zonder fundering verzakken op deze ondergrond. Bij het funderen maak je gebruik van de stabiele diepere grondlagen. In het verleden gebruikten de bouwers vooral heipalen, maar tegenwoordig worden schroeffundering steeds populairder. Logisch, want deze vorm van fundering heeft veel voordelen.

Wij hebben ingespeeld op deze ontwikkeling en kunnen onze kranen uitrusten met speciaal gereedschap om schroeffunderingen te plaatsen voor bijvoorbeeld tuinhuisjes, zonnepanelen velden, reclameborden, schuttingen enz.

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig. We plaatsen de funderingspaal met een schroefbeweging in de grond. Daardoor staat de paal heel stevig. Stabieler dan bijvoorbeeld een heipaal. Wij vergelijken dat altijd met schroeven en spijkers hout. Iedereen weet dat de schroef een stuk steviger in hout zit dan een spijker. En zo werkt het ook met de schroeffundering.

Voordelen

  • De voordelen van een schroeffundering:
  • Het is goedkoper dan een traditionele fundering
  • De fundering is snel geplaatst en direct belastbaar
  • Er is geen gevolgschade door bijvoorbeeld trillen

Iedereen kan gebruik maken van een schroeffundering. Daarom werken wij voor bedrijven én particulieren.

Nederlandse bouwers zijn steeds geïnteresseerder in circulaire- en lichte methoden van bouwen. Zij zijn dan ook erg enthousiast over de schroeffunderingen. De schroeffundering is het fundatiemiddel van de toekomst.

Foto’s van Schroeffunderingen